Skip to main content


Polygon mathematics question Answer

Definition of a Polygon: A polygon is any 2-dimensional shape formed with straight lines. Triangles, quadrilaterals, pentagons, and hexagons are all examples of polygons. The name tells you how many sides the shape has. For example, a triangle has three sides, and a quadrilateral has four sides.

Important Question Answer, Solution for Polygon for Banking, and other civil service examination preparation.
Q1. How many diagonals are their in the in a pentagon?
(a) 5   (b) 6   (c) 7     (d) 9
Ans. (a)

Q2. How many diagonals are their in the in a hexagon?
(a) 8   (b) 6   (c) 7     (d) 9
Ans. (d)

Q3. Two angles of a triangle measures 48 degree and 112 degree respectively, the measures of the third angle is:
(a) 30 degree    (b) 20 degree    (c) 40 degree      (d) None of these
Ans. (b)

Q4. Three angles of a quadrilateral are 54 degree, 66 degree, 70 degree respectively, the measure of the 4rth angles is:
(a) 170 degree    (b) 70 degree    (c) 110 degree      (d) None of these
Ans. (a)
10 useful tips Score Good Marks in Entrance Examination
Q5. Each interior angle of a regular pentagon measures:
(a) 72 degree (b) 120 degree (c) 90 degree (d) 108 degrees
Ans. (d)

Q6. Each interior angle of a regular hexagon is:
(a) 60 degree (b) 120 degree (c) 90 degree (d) 108 degrees
Ans. (d)

Q7. Each interior angle of a regular octagon measures:
(a) 135 degree (b) 120 degree (c) 90 degree (d) 108 degrees
Ans. (a)

Q8. The sum of the interior angles of a regular hexagon is:
(a) 360 degree (b) 540 degree (c) 720 degree (d) 900 degrees
Ans. (c)

Q9. The sum of the interior angles of a regular pentagon is:
(a) 360 degree (b) 540 degree (c) 720 degree (d) 900 degrees
Ans. (b)

Q10. Each exterior angles of a regular polygon is 40 degree. The number of sides of the polygon is: 
(a) 8   (b) 6   (c) 10    (d) 9
Ans. (d)

Q11. The difference between the interior and exterior angle of a regular polygon is 60 degree. The number of sides in the polygon is: 
(a) 8   (b) 6   (c) 10    (d) 5
Ans. (b)

Q12. The ratio of an interior angle to an exterior angle of a regular polygon is 7:2. The number of sides of the polygon is: 
(a) 8   (b) 6   (c) 7    (d) 9
Ans. (d)

Q13. The sum of all interior angles of a regular polygon is twice the sum of all its exterior angles. The polygon is 
(a) An octagon    (b) A nonagon     (c) A decagon     (d) A hexagon
Ans. (d)

  • Decimal fractions worksheets questions Math Preparation Quantitative Aptitude
  • Average Simple Question Answer Objective -Math Preparation for Bank, SSC, Railway


  • Q14.If each interior angle of a regular polygon is 11 times its exterior angle, the number of sides of the polygon is: 
    (a) 22 (b) 24   (c) 18    (d) 11
    Ans. (b)

    Q15. The sum of all interior angles of a regular polygon is 1080 degree. The number of sides of the polygon is: 
    (a) 8   (b) 6   (c) 10    (d) 9
    Ans. (a)

    Q16. The ratio between the numbers of sides of two regular polygons is 1:2 and ratio between their interior angles is 2:3. The numbers of sides of these polygons are respectively: 
    (a) 4, 8   (b) 5, 10   (c) 6, 12    (d) 8, 16
    Ans. (a)

    Q17. If one of the interior angles of a regular polygon is equal to 9/8 of each interior angle of a regular hexagon, then the number of sides of the polygon is: 
    (a) 8   (b) 4 (c) 7    (d) 5
    Ans. (a)

    Q18. The ratio of the measure of an interior angle of a regular octagon to the measure of each of its exterior angles is:
    (a) 1:2   (b) 1:3   (c) 2:3    (d) 3:1
    Ans. (d)


    Q19. How many diagonals are their in the in a decagon?
    (a) 19   (b) 29   (c) 35    (d) 45
    Ans. (c)

    Q20. A polygon has 27 diagonals. The number of sides of the polygon is: 
    (a) 12   (b) 11   (c) 10    (d) 9
    Ans. (d)

    Q21. The angles of a pentagon are in the ratio 1:2:3:5:9. The smallest angle is:
    (a) 45 degree (b) 54 degree (c) 72 degree (d) 27 degrees
     Ans. (d)

    Comments

    Search

    Subscribe email here.